torsdag, mars 05, 2009

Second Opinion lanserades igår

Jag skrev för en dryg månad sen om sajten Second Opinion och sedan igår ligger den uppe skarpt på webben.

Idén med Second Opinion sammanfattas kort såhär:
"Idén är att erbjuda en plats där nyheter kan kompletteras, fördjupas och korrigeras."

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg tycker jag att upplägget är mycket spännande och ser fram emot att få följa och delta i sajtens utveckling. Jag fick en mejlkommentar av Maria Bjaring som är ansvarig för privatpersoner och community på Second Opinion:

- Hur har responsen varit under förarbetet?

Förväntansfull och det har funnits ett stort intresse från många håll. Vi har ju arbetat med sajten och det redaktionella konceptet under ett halvår så vi har hunnit kontakta många och få in respons under vägen. Bland annat vår facebookgrupp har stadigt ökat och är nu ca 1300 personer. De är ryggraden i vårt nätverk och har varit oersättliga i idéer, respons och kritik.
Vi har 16 kunder innan lansering och det är ju inte heller dåligt, så det är klart att intresset och efterfrågan har varit stor.

- Vilka förväntningar/förhoppningar har ni på redaktionen om Second Opinions utveckling och mottagande det första året?

Vi har inte några kvantitativa mål när det gäller trafik men det är klart att vi hoppas på att fler och fler hittar till oss och återvänder. Våra vänner finns bland bloggarna så all draghjälp mer än uppskattas. Second Opinion har mer kvalitativa mål när det gäller inläggen. Vi ska leva upp till det vi har sagt, dvs bredda nyhetsflödet, korrigera felaktigheter i media, sätta press på kvällspressen och deras ibland överdrivna löpsedlar och journalistiska metoder, bli en trovärdig och aktiv aktör som granskar medierna. Men vi kommer aldrig att klara det om inte bloggare och andra kompetenta och intressanta personer vill publicera sina inlägg hos oss. Så vi hoppas att Second Opinion blir en naturlig plattform för alla som vill publicera sina inlägg och vara med i vår community.

Facebookgruppen hittar du här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://henrikek.blogspot.com/

Läs om Burger king reklamen. Lite spännande faktiskt.

//Christian

Erik Sellström sa...

Vet inte hur det hängde ihop med Second Opinion men det var en skön drive av BK.