onsdag, maj 02, 2007

Transparens är trendigt

Fredrik Wass tipsar i sin bisonblog om en spaning gjord av sajten Trendwatching.com med titeln "Transparency Tyranny". En mycket läsvärd trendspaning om framtidens kommunikationsvillkor.

Jag tilltalas själv av tanken på transparent och ärlig kommunikation och tror att statliga myndigheter och organisationer har mycket att hämta här. Inte minst av demokratiska skäl borde man se över sin öppenhet och förmåga att lyssna till omgivningen. Organisationen blir ständigt genomlyst, brister syns och feedback blir en konkret realitet. Gränsen mellan det interna och externa suddas i stora delar ut och ett symbiotiskt förhållande till omvärlden träder fram.

Är det möjligt?


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Erik, i ärlighetens och öppenhetens namn tänkte jag bara berätta att jag sen vi träffades (kort men gott) har varit en ganska flitig besökare på din blogg. Och jag hör din röst när jag läser, haha, det är väl en komplimang så god som någon!?
För övrigt så tror jag också att den öppna kommunikationen är framtiden, i alla sammanhang.
Hoppas vi ses snart igen mannen, kör på som du gör tills dess!
/Jennie Larsson

Erik Sellström sa...

Vad kul och tack! Om rösten blir tjatig så får du dra på lite schysst musik på rejäl volym. Hoppas som sagt att vi ses snart igen och gärna lite längre då.