onsdag, april 18, 2007

Intressant möte med kommunens webbkompetens

Efter tisdagens lunch var det dags för möte med Växjö kommunens Henrik Nilsson, informatör och teamledare på kommunledningskontoret. Mötet handlade om att byta webb i offentlig sektor och Henrik delade med sig av erfarenheterna kring omdanandet av www.vaxjo.se.

Det finns uppenbara likheter mellan att arbeta som kommunal informatör och statlig universitetsinformatör. Inte minst då organisationsstrukturerna påminner en del om varandra. Mest intressant var Henriks erfarenhet av att fysisk organisation har underordnad betydelse för strukturerandet av webb. Det vägledande är (naturligtvis) vad besökarna letar efter - i det här fallet en komplex målgruppsanpassning. Det här är ingen unik insikt men vi var överrens om att det inte är okomplicerat att genomföra den typen av förändringar i en offentlig verksamhet. Det tänket behöver slå igenom på fler offentliga webbar. Ofta kör man fast i hur man själv uppfattar verksamheten och hur den ska representeras när det egentligen handlar om att fylla besökarens behov. Henrik berättade att man vid omvandlingen av kommunwebben gått från ca 4500 webbsidor till nätta 185o stycken.

För ett år sedan skrev internetworld om kommunwebbar.

Ett annat ämne som kom upp var tanken att initiera ett informatörsnätverk i Kronoberg - en tanke jag burit med mig under en period. Det fröet fick nu stimulans och kanske slår det rot någonstans inom en hyggligt snar framtid.


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: