söndag, april 26, 2009

Aaargh matey. Yer lookin' at a pirate, savvy?

Jag vet fortfarande inte om jag gillar positioneringen "pirat" men det har definitivt fått underordnad betydelse. Vår civilisation befinner sig i en historisk förändring av enorma proportioner. Där kultur, ekonomi, näringsliv och alla samhällsinstitutioner och hierarkier står inför en omvälvning. För en del kommer det bli dramatiskt och för andra mer ljumt och behagligt.

Det gamla skaver mot det nya och visst gör det ont när knoppar brister. Men som i alla revolutioner finns risken för tillfällig tillbakagång och uppstramade förhållanden. Om de som av någon outrgundlig anledning ser större möjligheter med den gamla världen får bestämma kanske utvecklingen bromsas och stannar en period. Och i så fall ska jag och du stå ut med inskränkt yttrandefrihet och ökad bevakning. Kanske lossnar det inte igen förrän efter vi kastat in handuken?

Det kommer givetvis finnas downsides med det nya. Men hellre tackla utvecklingen med blicken lyftad och en pionjäranda än att backa med arslet före rakt in i framtiden.

Jag har gått med i Piratpartiet och kommer rösta Pirat den 7 juni och i nästa riksdagsval. Antagligen också det därpå. Så länge det behövs för att den digitala samhällsomvälvningen skall kunna fortsätta att gynna demokrati och yttrandefrihet är jag Pirat.

Kika in Piratpartiets principprogram här. Jag hade helt fel i min fördom om vad de stod för och det byggde till stor del på namnet.

Här är en sajt som ger Piratpartister ett ansikte. Startad av bl a Jocke Jardenberg och Nikke Lindqvist.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,