fredag, augusti 29, 2008

Linnéuniversitetet och framtiden

Att fusionen mellan Växjö universitet och Högskolan i Kalmar inte har fått spaltmetrar i världspressen är förståeligt. Sammansmältningen kommer att gå under namnet "Linnéuniversitetet" och efter ett formellt riksdagsbeslut nu i september skall fusionen genomföras fram till den 1 januari 2010. Snabba puckar, tufft jobb och en värld full av möjligheter.

På senaste webbrådet (på vxu) hade vi en spännande diskussion om sociala medier och Linnéuniversitetet. Kontentan av diskussionen uppfattade jag som att fler än färre tycker att Linnéuniversitetet redan från början skall vara etablerat på webben på ett sätt som få eller inga svenska lärosäten har varit hittills. Ett embryo till hur det här skall ske diskuterades fram och skall dras den formella vägen först, d v s fråga rätt instans om det är OK att öppna upp en fullt transparent diskussion i frågan eller frågorna rättare sagt. Reservplan finns ifall svaret blir ett kantigt "nej". Det var ett inspirerande möte som jag säkert får anledning att återkomma till.

I samma anda har jag och Carin på Delta Garden börjat diskutera ett projekt för relationsskapande studentrekrytering via social media. Grymt spännande där fler intresserade är välkomna att ta del (skicka ett mejl). Delta Garden är för övrigt delarrangörer, med bl a Interactive Institute, för workshopen Participatory Academy som hålls vid Växjö universitet den 12 september. Här kommer t ex Fredrik Wass (bisonblog.se) att prata nättrender och givetvis ska jag dit och suga åt mig som en svamp. Gött.

Nu är det snart helg och här är lite fredagsgodis:

Fredrik Wass reportageserie i Fokus


Obama fortsätter se framtiden i bloggar

Inga kommentarer: