onsdag, mars 21, 2007

Ibra pratar med svenska journalister igen?

aftonbladet.se skriver Robert Laul idag att Zlatan häver bojkotten mot svensk media under landslagssamlingen på Nordirland. Enligt landslagets presschef Thomas Saleteg så deltar Ibra i två "medieaktiviteter" under samlingen.

Laul avrundar med att påpeka:

"Det blir första gången Zlatan Ibrahimovic uttalar sig för svensk media sedan han, Christian ”Chippen” Wilhelmsson och Olof Mellberg skickades hem i samband med landskampen mot Liechtenstein i höstas."

Jag misstänker att Zlatan kommer att få uttjatade och jävligt enkelspåriga frågor om utgången i Göteborg, landslagsbojkotten och förhållandet till Lars-Roland. Förhoppningsvis överraskar någon sportjournalist med nytänkande och intressanta frågor om något som inte involverar dokusåpedramaturgi.

Under en period innan Zlatan lämnade Malmö FF krusade välrenommerade idrottsrapportörer (läs bl a Mats Nyström, SVT och den till synes självgode Patrik Ekwall, TV4) för den unge fotbollstrollaren, så till den milda grad att de nära nog slog knut på sig själva. Både i studion kommenterandes och vid intervjuer och som jag minns det fick det många att må illa. Den kritikstorm, surhet och det allvetande misstyckandet som de tidigare beundrarna omgett Zlatan med under de senaste ett eller två åren har sin grund i detta. Efter en sån, långt över gränsen, pinsam uppvaktning från i princip en hel yrkeskår går det inte att tåla en snorvalps nycker. Nej då ska Fan veta sin plats.

Glöm inte gossar, det var ni som satte Ibra på piedestal, nu får ni beskåda och tillbe er guldkalv på håll.

Det ska bli spännande att se hur medieaktiviteterna med Zlatan avlöper på Nordirland.


Inga kommentarer: